Børneværelse med plads til fantasi og kreativitet

0
147

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt – det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Børneværelset skal være et fristed, hvor barnet trygt kan udfolde sin fantasi og kreative tanker. Derfor er det vigtigt, at indretningen af børneværelset opfordrer de små til at fordybe sig – både alene og sammen med vennerne. Heldigvis er der mange måder at stimulere børns fantasi og kreative evner, og her kan du læse om nogle af dem.

Hulehygge

Hvilket barn elsker ikke en god hule? Hvis der er godt med gulvplads på værelset, kan du skabe effekten af en permanent hule med et legetelt. Her kan barnet gemme sig væk alene eller med en god ven og få en lille pause fra verden. Teltet er desuden perfekt til godnatlæsningen eller andre former for kvalitetstid med barnet. Legetelte er nemme at pakke ned og vejer ingenting, så det kan også sagtens flyttes ind i stuen til søndagshyggen eller ud i haven på en solskinsdag.

Aktiver børnene

Det er vigtigt, at børn kan aktivere sig selv på værelset, og derfor bør rummet lægge op til kreativitet. Det kan gøres på mange måder, og det vil helt naturligt også afhænge af det enkelte barns interesser. De fleste børn elsker dog at tegne, så en tavle eller en stor papirblok på væggen er typisk et hit blandt de små. Når børn tegner, udtrykker de tanker og følelser, som ofte kan være svære at udtrykke med ord. Derfor giver tegningerne også anledning til mange gode snakke mellem forælder og barn. Et kreativt hjørne, hvor de små kan bruge deres hænder, er også et godt bud på en god og stimulerende aktiveringsform. Noget så simpelt som modellervoks eller Lego kan sætte gang i mange kreative processer og lege.

Personlighed på børneværelset

Når man indretter et børneværelse, er noget af det allervigtigste at skabe et tilhørsforhold. Barnet skal helst have oplevelsen af, at rummet er hans eller hendes, da det i høj grad er med til at skabe tryghed. Når barnet føler sig trygt, vil han eller hun være mere tilbøjelig til at fordybe sig i leg og lade fantasien løbe løbsk. Det kan derfor være en god ide at inddrage barnet i indretningen og spørge ind til, hvad han eller hun kunne tænke sig, at der var på værelset. Lad dem vælge simple ting, som motivet på natlampen (se nogle fantastiske fra Ferm Living her) Selvfølgelig skal børn ikke enerådigt have lov at beslutte, hvordan værelset skal se ud, men der er mange fordele ved at have deres tanker og ønsker med i overvejelserne.