Gode råd til flyveturen med små børn

0
1115

Et af de helt store spørgsmål, når det kommer til at holde ferie med børn, er hvordan man kan tage barnet eller børnene med ud og flyve. Vi danskere er generelt ret vilde med at flyve til destinationer som Mallorca, Kreta og lignende, og når vi får børn, er det naturligvis nærliggende, at vi gerne vil gøre det samme med dem. Det store spørgsmål er så, hvornår er de gamle nok til at komme med ud og rejse og ikke mindst flyve.

Der findes ikke en gylden regel for, hvornår det er er passende at rejse med fly med børn, men man skal huske at tænke over, om man gør det for barnets eller forældres skyld. Gør man det når barnet et under et år, er der nok ikke den store tvivl om, at det er for forældrenes skyld, da din baby nok ikke vil få meget ud af det.

Når du har besluttet dig for, at I skal ud og rejse og i skal flyve, og så begynder anden del af bekymringen, for hvordan vil dit barn håndtere at skulle flyve. Det spændende ved det, er at man ikke har den store chance for at vide det, inden man har prøvet. Man kan sagtens have et meget stille barn, der begynder at piske rundt og være helt urolig, så snart det kommer ind i et fly. Du kan samtidig også have et vildt barn, der nærmest bliver paralyseret, og bare er stille i 4 timer (så heldige er de færreste dog).

Her er en række gode råd til at få så god en flyvetur som muligt.

 Der er rigtig meget at hente i forberedelsen til rejsen. En af de ting man kan gøre, er at snakke rigtig meget om flyvemaskiner. Pege op når man ser flyvemaskiner og sige ”Se, det er snart os, der sidder der” etc. Snakke om hvor skægt det er at flyve, og hvordan det kilder i maven, når man letter og lander. Det handler også utrolig meget om, at man ikke viser sine bekymringer. Barnet eller børnene vil sagtens kunne mærke, at man er bekymret, hvilket lynhurtigt spreder sig.

Når man sidder ombord i flyet, så begynd at fortælle om de forskellige ting i flyet og pege rundt, så barnet bliver trygt og får fjernet lidt opmærksomhed fra hele situationen med at sidde fastklemt.

Når flyet skal lette og lande, er det en rigtig god ide at give barnet enten noget at spise eller drikke, de synkebevægelserne hjælper med at udligne det tryk der kommer. Et lille barn vil ikke kunne forstå, hvorfor det pludselig trykker for ørene, og derfor er det bedst at undgå dette så vidt muligt.

Underholdning, underholdning, underholdning

Et beskæftiget barn er et tilfredst barn, så hvis dit barn er underholdt, er der en god sandsynlighed for at det også er helt ok med at flyve, det er derfor en rigtig gode ide at sørge for så meget underholdning som muligt. Det kan være alt fra legetøj til bøger, iPads og lignende (her kan det være fornuftigt at gå på kompromis med de regler man ellers måtte have). Mad og drikke er også en god ide at have rigeligt med af.

De små bakker der kommer ind (hvis man har bestilt mad ombord), kan sikkert vække begejstring, men det er ikke altid at alting falder i deres smag, og derfor er klogt at have noget ekstra med, som man ved barnet kan lide.