Hvad skal i lave i efterårsferien? Husk fridage…

0
861

For rigtig mange familier står efterårsferien lige for døren. Det betyder i mange familier, at der er god tid til at hygge og tilbringe tid sammen. Rigtig mange af os har en travl hverdag, hvilket betyder, at det kan være svært at nå de ting vi gerne vil – som at hygge. 

I Danmark er vi utrolig kendt for netop dette begreb – hygge. Det er noget man kender til i udlandet, og noget Danmark bliver brandet på. Alligevel kan det i rigtig mange familier faktisk godt gå hen og være en mangelvare i det daglige. 

Ferie = hyggetid eller stress?

Nå, men nu står ferien altså for døren, og for mange giver det mulighed for at man kan hygge sig. Det skulle man i hvert fald tro. For der er rigtig mange af os, der lige så snart vi har fri begynder at lave planer. Hvor mange weekender har man ikke oplevet, hvor man havde glæder sig til at slappe af, men er endt med alt andet. 

Lige pludselig får man lavet en legeaftale med en kammerat, så skal man også lige en tur i biografen eller i Zoo (hvilket også er hyggeligt), og så skal bedsteforældrene besøges – og så var den weekend ellers væk. Det er vigtigt at lave ting med sine børn, men en gang imellem er det også vigtigt at lave ingenting med sine børn.

Det kan godt være at i allerede har planer om ting der skal nås, men sørg for også at have dage, hvor der slet ikke er nogen planer. Dage, hvor i kan tage en tur i skoven, en tur i biografen, eller bare blive indenfor hele dagen, hvis det skulle regne.

Det er en meget udbredt misforståelse, at børn ikke må kede sig. Det skal de faktisk gerne en gang imellem. Det er ikke sundt at køre i et højt aktivitetsniveau hele tiden – det kender du uden tvivl også fra dig selv.

Husk at holde ferie, når I har ferie.